Počutim se zelo slabo, pa nihče ne ugotovi, zakaj.«

Metoda testiranja za odkrivanje prikritih zdravstvenih težav – ko so laboratorijski izvidi ali klinični testi nejasni. Uspešno jo uporabljajo v več kot 40 državah.

Postopek testiranja se imenuje po priznanem zdravniku dr. Cornelissenu. Temelji na tradicionalni kitajski akupunkturi, a ne vključuje akupunkture z iglami, ki je za mnoge neprijetna, temveč se akupunkturne točke meri analogno oz. elektronsko z elektroakupunkturo.

Z meritvami točk terapevt ugotovi, kakšno je stanje organov – npr. terapevt lahko suvereno presodi, ali je nek organ v vnetnem ali v degenerativnem stanju, ali ima težave z artritisom ali artrozo. Po tradicionalni kitajski akupunkturi imajo vsak organ, organski sistem, živčni ali hormonski sistem svojo točko, kar pomeni, da lahko s pomočjo takšnega testiranja brez kapljice krvi preverimo celoten organizem. Vir težav se po priporočilu dr. Cornelissena odkriva z oblikovanjem hierarhije prizadetih organov.

Faze testiranja:

1. korak
Avtomatizirano ugotavljanje ravni energije in odzivnosti organizma, na osnovi katere terapevt določi mesto težav in blokad.

2. korak
Merjenje najbolj prizadetih organov v telesu.

3. korak
Ugotavljanje vzroka težave. »Kaj je narobe s tem organom?«

4. korak
Določitev stopnje težave. »Kako hudo je?«

5. korak
Preverjanje vseh relevantnih področij in ugotavljanje težav po sistemu lijaka, od splošne do specifične ugotovitve.

6. korak
Preverjanje vseh sistemov organov, začenši z glavo (zobje, čeljust, oči, ušesa, mandlji), sledi testiranje vseh pomembnih delov možganov in v nadaljevanju pljuč, srca, jeter, prebavil, trebušne votline, okončin, hrbtenice in živčnega sistema.

7. korak
Določanje škodljivih dejavnikov (virusi, bakterije, onesnaževalci iz okolja, itd.) za organe, ki patološko odstopajo. Na ta način lahko npr. ugotovimo, ali amalgam resnično škodi ledvicam, ali pljuča med napadi astme trpijo zaradi formaldehida.

Naročite se
Naročite se+386 (0)40 360 700
Pišite nam
Pišite nampreko spletnega obrazca
Obiščite nas
Obiščite nasTrzin, Ljubljanska c. 13 G