V homeopatiji se s

tresenjem in redčenjem

razvije tako imenovana

 

E – elektro

}

V materialih,
kot je voda ali
alkohol!

 

M – magnetna

S – strukturna

I – podoba (angl. image)

 

 

 

 

Terapija Mora: elektronska homeopatija

Temelj elektronske homeopatije, ki je zdaj znana kot terapija Mora, je bil oddajnik in sprejemnik »TSE«, ki sta ga leta 1975 ustvarila Morell in Rasche. TSE omogoča brezžične prenose elektromagnetnih oscilacij zdravil, z metodami EAP (elektroakupunkture) pa je oscilacije mogoče preizkusiti tudi neposredno na bolnikih.

V približno enakem obdobju je bilo odkrito, da imajo oscilacije homeopatskih zdravil drugačno frekvenco od »fizičnih« zdravil in jih je mogoče dajati elektronsko v različnih »količinah«, odvisno od potreb bolnikovega telesa. Terapevtska uporaba telesu lastnih informacij se, kot je dokazala praksa, ravna po enakih načelih, to pomeni, da je frekvenčna območja in terapevtske količine mogoče in treba uravnavati elektronsko

Na podlagi teh odkritij so bila razvita značilna frekvenčna območja terapije Mora, ki se imenujejo »nizkopasovna« in »visokopasovna«. Nizkopasovna frekvenčna območja omogočajo prepustnost prek vseh frekvenc pod določeno točko, visokopasovna pa omogočajo prepustnost prek vseh frekvenc nad določeno točko. Tako definirane frekvenčne pasove je mogoče uporabljati terapevtsko. Praksa kaže, da so običajno za nizke pasove potrebne relativno visoke ojačitve ter daljši čas terapije, za visoke pasove pa so potrebne relativno nizke ojačitve in krajši čas terapije.

Če so filtri popolnoma variabilni, kot na primer pri napravi Mora s sistemom VARIOFILTER, je mogoče izvajati popolnoma individualizirano, bolniku prilagojeno terapijo. Terapijo je mogoče izvajati z uporabo tako najmanjših nizkih pasov kot tudi najvišjih pasov ter najožjih pasovnoprepustnih filtrov ali najožjih filtrov za zaustavljanje pasov in tudi najširših pasovnoprepustnih filtrov ali filtrov za zaustavljanje pasov, ki obsegajo tudi več oktav. To bolniku prilagojeno terapijo imenujemo elektronsko nadzorovana »primera« (angl. simile). 

Glavna značilnost te vrste elektronske homeopatije je, da gre za večnamenski sistem filtrov, ki postane terapevtsko učinkovit na podlagi vnosa bolniku lastnih oscilacij (biogene informacije). Takšen sistem filtrov, povezan z natančno nadzorovanim sistemom ojačenja, omogoča elektronsko uporabo homeopatskih načel: terapije Mora. 

Sodobna računalniška elektronika pa ne omogoča le sistema variabilnih filtrov visokih in nizkih pasov, ampak tudi sistem prilagodljivih pasovnoprepustnih filtrov in filtrov za zaustavljanje pasov. Pri takšni terapiji je izrednega pomena, da je izbran ustrezen frekvenčni pas (bolniku lastnih resonanc). Podobno je mogoče doseči tudi izredno natančen nadzor nad ojačitvami (kar je zelo zaželeno).

Študijo primera (A Study to Evaluate Efficacy of Electronic Homeopathic Remedies on Allergic Symptoms ) si oglejte tukaj.

Naročite se
Naročite se+386 (0)40 360 700
Pišite nam
Pišite nampreko spletnega obrazca
Obiščite nas
Obiščite nasTrzin, Ljubljanska c. 13 G